Objavljen tender za izradu projekta izgradnje dionice Šićki Brod – Đurđevik za poddionicu 2

26.08.2021. 11:36 / Izvor: Akta.ba
Objavljen tender za izradu projekta izgradnje dionice Šićki Brod – Đurđevik za poddionicu 2

Ceste Federacije BiH su objavile aukciju za Izvođenje radova na izgradnji dionice Šički Brod – Đurđevik na trasi ceste Tuzla - Sarajevo

Ceste Federacije BiH su objavile  aukciju za Izvođenje radova na izgradnji dionice Šički Brod – Đurđevik na trasi ceste Tuzla - Sarajevo, radova na trasi i objektima za poddionicu 2, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Kako je navedeno u tenderu u pitanju su radovi izgradnje dionice Šički Brod – Đurđevik na trasi ceste Tuzla-Sarajevo, izvođenje radova na trasi i objektima za poddionicu 2 (LOT 2), km 5+400 do km 11+250, L=5,85 km.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM je 29.914.529,91.

Rok za prijem ponuda/zahtjeva za učešće je 07.10.2021. 

Ovaj projekat će izgradnjom obilaznice riješiti veliki problem saobraćajnih gužvi i blokade s obzirom na to da je prosječni dnevni saobraćaj na ovom području izrazito veliki.

Kroz ovaj projekat Grad Živinice će, prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića, nastojati prostor oko obilaznice iskoristi i za širenje grada i poslovnih zona kao i kompletnog razvoja Grada Živinice.

"Smatram ovo historijskim projektom za Grad Živinice i zaista ne trebam govoriti o samom značaju ovog projekta", kazao je Kamenjaković

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije