Objavljen tender za izvođača radova na rekonstrukciji kosog lifta na Ciglanama

24.04.2018. 14:48 / Izvor: Fena
Objavljen tender za izvođača radova na rekonstrukciji kosog lifta na Ciglanama

Općina Centar je 20. aprila raspisala otvoreni postupak javne nabavke s međunarodnom objavom za izbor izvođača na rekonstrukciji kosog lifta.

Općina Centar Sarajevo ponudila je rješenje u vezi s dugogodišnjim i ponovo aktuelnim problemom funkcionisanja kosog lifta u naselju Ciglane. 

U skladu sa zaključcima Općinskog vijeća Centar Sarajevo donesenim u prethodnom sazivu, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je organizirao više sastanaka s predstavnicima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju KS i KJKP Gras u cilju iznalaženja što bržeg rješenja kojim bi se konačno izgradio novi lift i stanarima trajno omogućilo da uredno koriste te sredstvo saobraćaja.

S obzirom da je na zemljištu na kojem je izgrađen lift nosilac prava raspolaganja (vlasnik) Zavod za izgradnju KS i da po zakonu Općina ne može graditi nikakav objekat na tuđem zemljištu, općinski načelnik je uputio zahtjev Zavodu za izgradnju KS prijedlog ugovora o zajedničkoj izgradnji objekta kosi lift na Ciglanama.

Suština tog ugovora je da Zavod za izgradnju KS u izgradnju objekta uloži zemljište, a da Općina Centar finansira sve druge troškove, odnosno izgradnju novog, modernog i funkcionalnog lifta sredstvima iz vlastitog budžeta, te da nakon izgradnje lifta preuzme obavezu upravljanja i održavanja nad ovim objektom.

U tom smislu Općina je u budžetu za 2018. godinu obezbijedila sredstva za početak izgradnje i pripremila idejna rješenja novog lifta u skladu s najvišim standardima izgradnje tih objekata u Evropi.

U cilju dinamiziranja realizacije projekta izgradnje kosog lifta Općina Centar je 20. aprila raspisala otvoreni postupak javne nabavke s međunarodnom objavom za izbor izvođača na rekonstrukciji kosog lifta na Ciglanama.  

Načelnik Ajnadžić očekuje da će na prijedlog kantonalne Vlade Skupština KS u najkraćem roku podržati predloženi tekst ugovora i time omogućiti da Općina Centar odmah nakon izbora izvođača u ovoj građevinskoj sezoni krene u realizaciju projekta, saopćeno je iz Općine Centar.

POGLEDAJTE TENDER

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije