Objavljen tender za kružni tok na raskrsnici Put života – Hamdije Čemerlića

06.09.2019. 13:59 / Izvor: Akta.ba
Objavljen tender za kružni tok na raskrsnici Put života – Hamdije Čemerlića

Radi se o izgradnji kružnog toka kojim će se poboljšati provoznost i funkcionalnost raskrsnice.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo objavilo je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji postojeće raskrsnice u kružnu raskrsnicu (II transferzala- Sjeverna longitudinala) tj. ulice Hamdije Čemerlića i Put života u Sarajevu, saznaje Akta.ba.

Radi se o izgradnji kružnog toka kojim će se poboljšati provoznost i funkcionalnost raskrsnice, te rasteretiti saobraćaj iz pravca Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve u jutarnjim i popodnevnim satima.

Prema urađenom projektu, kružni tok će zadovoljavati najveće kriterije po pitanju provoznosti teških teretnih vozila, autobusa, sa ciljem da se olakša prolaznost kroz kružni tok, te poveća sigurnost saobraćaja.

Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma je oko 2 miliona KM, a rok za dostavljanje ponuda ističe 24.10.2019. godine u 10:00 sati.

Krijerij za dodjelu tendera bit će najniža cijena i tehnički zadovoljavajuća ponuda.

Podsjetimo, sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza na poslovima izgradnje kružnog toka na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života, potpisali su prošle sedmice načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije