Objavljen tender za obnovu i izgradnju zgrada četiri pravosudne institucije u BiH

03.03.2021. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Objavljen tender za obnovu i izgradnju zgrada četiri pravosudne institucije u BiH

Trajanje ugovora, okvirnog sporazuma ili dinamičnog sistema kupovine je 12 mjeseci.

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini objavila je poziv za izvođenje radova na izgradnji nove zgrade Okružnog tužilaštva u Bijeljini, obnovi postojeće zgrade Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, obnovi postojeće zgrade Osnovnog suda u Prnjavoru i izgradnji nove zgrade Općinskog suda u Žepču.

Izgradnjom ovih objekata poboljšaće se uslove rada i pružiti bolju uslugu građanima. Tačnije, pomoć će biti usmjerena na strukturna poboljšanja pružanjem odgovarajuće fizičke infrastrukture za gore spomenute pravosudne / tužilačke institucije (sudove i tužilaštva).

Trajanje ugovora, okvirnog sporazuma ili dinamičnog sistema kupovine je 12 mjeseci.

Riječ je o otvorenom postupku nabavki a rok za dostavu ponuda je 10/05/2021.

Ranije je Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, a u okviru Projekta "Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH", osiguralo je izradu projektne dokumentacije za obnovu i izgradnju zgrada četiri pravosudne institucije.

Za izgradnju zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i Općinskog suda u Žepču te obnovu zgrada Osnovnog suda u Prnjavoru i Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, Delegacija Evropske unije u BiH, u okviru programa IPA 2017, osigurala je oko dva miliona eura.

Podsjećamo, Izgradnjom nove zgrade Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini planirano je da nova zgrada posjeduje kancelarije za smještaj tužilaca i stručnih saradnika, sudske policije, moderan i funkcionalan arhivski prostor, sale za sastanke, te pritvorske ćelije. Predviđena je i ugradnja lifta kojim će pristup zgradi biti omogućen i osobama sa invaliditetom, kao i izgradnja sanitarija prilagođenih osobama sa invaliditetom na svakom spratu.

Projektnom dokumentacijom predviđena je izgradnja nove zgrade, površine 1.750 m², koju čine suteren, prizemlje i dodatna četiri sprata od po 250 m².

Nova zgrada Općinskog suda Žepče će se graditi između objekata Srednje mješovite škole “Žepče” i Centra za socijalni rad.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije