Investicije / PROJEKTI

Objavljen tender za opremanje naplatnih kućica na autoputu Gradiška-Banja Luka

18.09.2018. 13:28 / Izvor: Akta.ba

"Autoputevi RS" objavili su danas novi tender za nabavku i ugradnju opreme za opremanje objekata za naplatu putarine na autoputu E-661, Gradiška-Banja Luka tj. naplatnih stanica u mjestima Nova Topola, Aleksandrovac i Čatrnja.

Za nabavku i ugradnju opreme za opremanje naplatnih stanica na autoputu pripremljeno je oko 3,5 miliona KM, čime će ukupna cijena naplatnih kućica premašiti 11 miliona KM.

Ponuđači imaju rok za dostavljanje ponuda do 2. novembra. 

Kako se navodi tenderskoj dokumentaciji, biće nabavljena svjetla za maglu sa LED izvorom,  automatski kategorizator vozila, ENF kamere za dnevno i noćno snimanje, kamere za snimanje registarskih oznaka pri ulasku u saobraćajnu traku, induktivni detektor vozila, indikatori naplate sa semaforskim svjetlima, softveri, automatske izlazne rampe sa nosačem i pripadajućom opremom. Osim toga, sef, isporuka i instaliranje uređaja za distribuciju magnetnih kartica vozačima, ugradnja čitača magnentih kartica, detektor lažnih novčanica i druga oprema.

Podsjetimo, ovoj nabavci prethodio je tender za izbor firmi koje će graditi naplatne kućice. Kao najpovoljniji ponuđač za izgradnju naplatnih kućica izabrana je "Integral inženjering" sa ponudom od 7,7 miliona KM, dok je Institut za građevinarstvo odabran na tenderu za nadzor nad izgradnjom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije