Investicije / URBANIZAM

Obnavlja se Tepebašina ulica u Općini Centar

05.03.2021. 14:50 / Izvor: Akta.ba

Uskoro počinje obnova Tepebašine ulice, a finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 158.550 KM je obezbijedila je Općina Centar.  Za izvođenje radova je odabrana građevinska firma  "Grakop" iz Kiseljaka, u čije ime je direktor preduzeća Senad Sejdić potpisao ugovor za izvođenje radova sanacije Tepebašine ulice. 

Nadležna Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je uputila dopis Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" sa upitom o stanju njihove infrastrukturne mreže u ovoj ulici, što je glavni preduslov za početak radova. 

Prema predmjeru i predračunu radova kojeg je dostavila pomenuta građevinska firma, u okviru pripremnih radova biće uklonjeno gotovo 415 metara oštećenih ivičnjaka, dok će tokom zemljanih radova biti mašinski uklonjen stari asfalt i podloga umjesto koje će biti postavljena nova. Nakon ovoga planirana je ugradnja novog tamponskog sloja. Novi betonski ivičnjaci biće postavljeni u narednoj fazi projekta i to 452 metra takozvanih spuštenih ivičnjaka zbog omogućavanja pristupa motornih vozila do garaža i prilaza stambenim objektima, te 95 metara standardnih ivičnjaka. Na kraju će biti postavljeno 1.450 metara kvadratnih asfalta duž kolovoza, saopćili su iz Općine Centar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije