Obnavlja se Tepebašina ulica u Općini Centar

05.03.2021. 14:50 / Izvor: Akta.ba
Obnavlja se Tepebašina ulica u Općini Centar

Uskoro počinje obnova Tepebašine ulice, a finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 158.550 KM je obezbijedila je Općina Centar.

Uskoro počinje obnova Tepebašine ulice, a finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 158.550 KM je obezbijedila je Općina Centar.  Za izvođenje radova je odabrana građevinska firma  "Grakop" iz Kiseljaka, u čije ime je direktor preduzeća Senad Sejdić potpisao ugovor za izvođenje radova sanacije Tepebašine ulice. 

Nadležna Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je uputila dopis Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" sa upitom o stanju njihove infrastrukturne mreže u ovoj ulici, što je glavni preduslov za početak radova. 

Prema predmjeru i predračunu radova kojeg je dostavila pomenuta građevinska firma, u okviru pripremnih radova biće uklonjeno gotovo 415 metara oštećenih ivičnjaka, dok će tokom zemljanih radova biti mašinski uklonjen stari asfalt i podloga umjesto koje će biti postavljena nova. Nakon ovoga planirana je ugradnja novog tamponskog sloja. Novi betonski ivičnjaci biće postavljeni u narednoj fazi projekta i to 452 metra takozvanih spuštenih ivičnjaka zbog omogućavanja pristupa motornih vozila do garaža i prilaza stambenim objektima, te 95 metara standardnih ivičnjaka. Na kraju će biti postavljeno 1.450 metara kvadratnih asfalta duž kolovoza, saopćili su iz Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije