Obnova travnjaka i postavljanje brojčanika naredni projekti na stadionu Koševo

Investicije / PROJEKTI

Obnova travnjaka i postavljanje brojčanika naredni projekti na stadionu Koševo

Za realizovane projekte Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo su tokom prošle godine obezbijedile po 500.000 KM.

26.04.2019. 08:45 / Izvor: Akta.ba

U Općini Centar načelnik Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na temu modernizacije stadiona na Koševu i ispunjavanju kriterija koje propisuje FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

Sastanku su također prisustvovali i predstavnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, te FK Sarajevo.

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić informisao goste o dosadašnjim aktivnostima koje su provedene s ciljem modernizacije pomenutog stadiona. 

"Općina Centar je kao odgovorna lokalna zajednica do sada završila sa poslom uspostave centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti i pojačali smo reflektorsku rasvjetu na stadionu. Postavljen je novi rezultatski semafor, te smo završili ugradnju novih stolica u VIP loži i rekonstrukciju nadstrešnice i okončani su radovi na sanaciji službenog ulaza. Također je završeno i farbanje novinarskih kabina, rukohvata, zaštitnih ograda i stepeništa. U okviru uređenja stadiona završena je i dogradnja klupa za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača. Naš naredni projekat je zamjena travnjaka gdje planiramo ugraditi novi sa grijanjem, kako bismo mogli odigravati utakmice tokom cijele godine. Želimo iskoristiti dobru praksu koju su imali na stadionima na Grbavici i Bilino polje u Zenici kada je riječ o projektu ovakve vrste. Prema našim procjenama vrijednost ovog projekta je oko 1.500.000 KM", objasnio je načelnik Ajnadžić koji je dodao da će za ovako veliki projekat tražiti pomoć Vlade KS, te smatra da će nova vlasnička struktura FK Sarajevo imati razumijevanja za ovaj projekat i pomoći u njegovoj realizaciji.

Za realizovane projekte Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo su tokom prošle godine obezbijedile po 500.000 KM.

Delegaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su činili Adnan Džemidžić, generalni sekretar i Nihad Hodžić, stručni saradnik za stadione i bezbjednost. Ovom prilikom su istakli kako Savez ulaže velike napore i studiozno pristupa temi modernizacije stadiona.

"Stadion na Koševu još uvijek nije u trećoj kategoriji što je preduslov za klupska takmičenja u okviru UEFA-e. Kao prvi projekat kojeg želimo implementirati ove godine na stadionu Koševo je ugradnja brojčanika za šta smo obezbijedili iznos od 100.000 eura. S obzirom na veliki broj ulaza na ovom stadionu da bi se implementirao ovaj projekat prema našim procjenama potrebno je oko 200.000 eura. Također je na stadionu na Koševu osim novog travnjaka potrebno uraditi pokrivanje press tribine i osposobljavanje prostorije za održavanje press konferencije", istakli su iz Nogometnog saveza.

Učesnici sastanka su istakli da je svima želja završiti pomenute zadatke do sredine novembra ove godine kada je planirano odigravanje utakmice naše reprezentacije protiv Italije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

U ime Općine Centar sastanku su također prisustvovali savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić, te pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije