Obnova travnjaka naredni projekat u modernizaciji stadiona na Koševu

12.02.2020. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Obnova travnjaka naredni projekat u modernizaciji stadiona na Koševu

Kada uradimo idejni projekat nadležna općinska služba može pokrenuti proceduru javne nabavke za novi travnjak sa grijanjem.

U Općini Centar Sarajevo, u utorak 11. februara 2020. godine, održan je još jedan u nizu sastanaka na kome je tema bila modernizacija stadiona „Asim Ferhatović Hase“ s ciljem ispunjavanja uslova FIFA/UEFA za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica.

Osim predstavnika stručnih službi Općine Centar, sastanku su također prisustvovali predstavnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, te Fudbalskog kluba „Sarajevo“. Sastanak je vodio načelnik Općine Nedžad Ajnadžić.

"U ovogodišnjem budžetu Općine Centar smo obezbijedili 500.000 KM za potrebe realizacije ovog projekta, dok rebalansom budžeta planiramo izdvojiti još 700.000 KM. U jednakom iznosu sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine ulažemo sredstva u iznosu od 400.000 KM za nabavku i ugradnju brojčanika, za šta je procedura u toku i nažalost postoji žalba. Naredni projekat sa čijom realizacijom želimo krenuti što prije je zamjena travnjaka gdje planiramo ugraditi novi sa grijanjem kako bismo mogli odigravati utakmice tokom cijele godine. Također, prihvatamo ideju da se na stadionu otvori suvenir fan shop u kojem će svi ljubitelji kluba sa Koševa moći kupiti poklone, o čemu će naravno zadnju odluku donijeti uprava FK Sarajevo. Također, sugerišem da se organizuju posjete učenika osnovnih i srednjih škola stadionu kako bi se upoznali sa historijom ovog sportskog zdanja, te Fudbalskog kluba 'Sarajevo'", objasnio je Ajnadžić.

Predstavnici javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, koja u ime Općine Centar kao svog osnivača, upravlja stadionom na Koševu, prezentovali su naredne korake u vezi sa zamjenom travnjaka, fan shopa, te prostorija za novinare, koje su jedan od uslova koje je dala FIFA/UEFA.

"Kada uradimo idejni projekat nadležna općinska služba može pokrenuti proceduru javne nabavke za novi travnjak sa grijanjem. Mi smo već pripremili prostorije za fan shop i samo treba ubaciti police i robu. Također, uz minimalne izmjene i sredstva pronašli smo način kako da riješimo pitanje prostora za printane medije, press i fotoreportere", objasnili su direktorica Sabina Špago i Muhamed Alaim iz JU „Centar za sport i rekreaciju“.

Na sastanku je također dogovoreno da u narednom periodu predstavnici FK „Sarajevo“ obiđu ponuđene prostorije na stadionu kako bi mogli odlučiti da li im ponuđeni prostori zadovoljavaju njihove potrebe i kriterije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije