Investicije / PROJEKTI

Obustavljen tender za izgradnju zgrade Ustavnog suda Republike Srpske

05.05.2020. 12:04 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je jedan od potencijalnih ponuđača izjavio žalbu na tendersku dokumentaciju Ustavni sud Republike Srpske obustavio je proceduru izbora izvođača radova za novu zgradu u Banjaluci vrijednu više od pet miliona KM.

U obavještenju Ustavnog suda se navodi kako će o nastavku postupka potencijalni izvođači biti naknadno obaviješteni.

Podsjećamo, procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosila je 5.085.470,00 KM.

Rok za izvođenje radova je 30 mjeseci od datuma uvođenja izvođača u posao.

Predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman nedavno je kazao u medijima kako je obezbijeđeno zemljište za realizaciju ovog projekta, pripremljen je projekat i izvršene sve ostale aktivnosti. Za te namjene Vlada Republike Srpske je prethodnih godina izdvojila 550.000 KM.

"Kada budu završene sve procedure po Zakonu o javnim nabavkama, krenuće gradnja. Očekujem da u junu ili julu počne izgradnja. Moguće je samo da žalbeni postupci prolongiraju gradnju mjesec, dva, ali očekujem da ove godine počne gradnja zgrade Ustavnog suda", naveo je nedavno između ostalog Selman.

Inače, zemljište na kojem će se nalaziti nova zgrada Ustavnog suda RS nalazi se uz zgradu Centralne banke BiH.

Skupština grada Banjaluka je još početkom februara 2015. godine usvojila odluku o prenosu prava svojine nad neizgrađenim građevinskim zemljištem na lokaciji Paskolina ciglana na RS. To je učinjeno bez naknade, a plac je namijenjen za izgradnju nove zgrade Ustavnog suda RS. Riječ je o zemljištu površine 1.929 kvadratnih metara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije