Odabran izvođač radova za rekonstrukciju vrtića Vjeverica na Alipašinom Polju

Investicije / PROJEKTI

Odabran izvođač radova za rekonstrukciju vrtića Vjeverica na Alipašinom Polju

03.09.2019. 08:53 / Izvor: Oslobođenje

Rekonstrukcija vrtića Vjeverica na Alipašinom Polju mogla bi uskoro početi. Na tenderu kojeg je provela Općina Novi Grad kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova izabran je konzorcij firmi Inggra d.o.o. i Klaus Lehman GMBH d.o.o. Gračanica sa ponudom od 1.924.308 sa PDV-om. Ukoliko žalbeni rok prođe bez prigovora i žalbi, očekuje se da radovi krenu ubrzo. Obnova i stavljanje u funkciju ovog objekta od izuzetne je važnosti s obzirom na činjenicu da postoji velika potreba za smještajnim kapacitetima za boravak najmlađih stanovnika ove lokalne zajednice. Općina Novi Grad je u proteklom periodu očistila i zatvorila objekat kako bi ga zaštitila od dalje devastacije, nakon čega je urađena i sanacija krova i oštećenih konstruktivnih elemenata objekta. U sklopu tih radova zamijenjene su i termoizolacija i hidroizolacija.

Preostali radovi podrazumijevaju građevinsko-zanatske, elektroinstalaterske i vodoinstalaterske radove, te ugradnju stolarije, opremanje objekta i vanjsko uređenje. Za radove koji će se izvoditi u ovoj godini osigurano je 480.000 KM.

Ukoliko sve bude prema planu i ukoliko u budžetu KS-a za 2020. budu osigurana sredstva, objekat vrtića Vjeverica bi mogao biti završen u idućoj godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije