Odobreno 300.000 KM za realizaciju projekata iz oblasti okoliša

26.06.2018. 15:31 / Izvor: Akta.ba
Odobreno 300.000 KM za realizaciju projekata iz oblasti okoliša

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo potpisala je danas ugovore s direktorima javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo potpisala je danas ugovore s direktorima javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ove ustanove su dobile sredstva na osnovu Javnog poziva za odabir korisnika pod nazivom "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Akcioni plan Strategije okoliša" za 2018. godinu, u programu Sufinansiranje projekata zaštite prirode u FBiH, u ukupnom iznosu od 300.000 KM.

Javni poziv je raspisan s ciljem ispunjenja aktivnosti Federalne strategije zaštite okoliša, a odabrani projekti imaju naučno-istraživački karakter i njihova provedba će doprinijeti očuvanju biodiverziteta i geodiverziteta Federacije BiH.

Ovakvim finansiranjem bit će unaprijeđen i rad javnih ustanova u održivom upravljanju zaštićenih područja, saopćeno je danas iz resornog ministarstva.

Ugovore je potpisalo pet javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim prirodnim područjima u FBiH i to Javna ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo, JU Zaštićeni pejzaž Konjuh Banovići, JP Park prirode Blidinje d.o.o. Masna Luka-Posušje, JP Vjetrenica-Popovo polje Ravno i Javno poduzeće Park prirode Hutovo blato d.o.o. Čapljina.

"Prirodne ljepote i potencijali Bosne i Hercegovine po mnogo čemu su jedinstveni i naša je obaveza da ih što bolje čuvamo i promoviramo", naglasila je ministrica Đapo i čestitala na predloženim dobrim projektima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije