Investicije / PROJEKTI

Odobreno 97,5 hiljada KM za razvoj poslovne zone Ozrakovići

18.08.2018. 10:32 / Izvor: Akta.ba

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline Općine Visoko, aplicirala je na Javni poziv Ministarstva privrede ZDK za izgradnju poslovih zona na području ZDK, projektom „Izgradnja saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići“.

Na sjednici održanoj 13.08.2018. godine Vlada Zeničko-dobojskog kantona je odobrila sredstva u iznosu od 97.500,00 KM namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovne zone Ozrakovići. Na ovaj način osigurana su dodatna sredstva, a sve u cilju uspješne realizacije prve faze projekta.

Također, ističemo da su prethodnom aplikacijom upućenoj Kantonalnoj direkciji za ceste ZDK odobrena sredstva Općini Visoko u iznosu od 425.000,00 KM za izgradnju saobraćajnice kroz poslovnu zonu Ozrakovići, a Općina Visoko je Programom kapitalnih ulaganja u infrastrukturu iz Budžeta Općine Visoko za 2018. godinu planirala sredstva u iznosu od 200.000,00 KM za navedeni projekat.

Realizacijom projekta planiraju se ostvariti strateški ciljevi Općine u pogledu podsticaja poduzetništva, stvaranje preduvjeta za privlaćenje investicija, te povećavanje zapošljavanja, naročito lokalnog stanovništva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije