Investicije / PROJEKTI

Oko 400 miliona KM bit će investirano u bh. zdravstvo, energetiku i transport

15.05.2020. 08:17 / Izvor: Akta.ba

Evropska investiciona banka (EIB) do danas je u BiH uložila nešto više od dva milijarde i 700 miliona eura. Od 2008. do 2019. godine u regiju Zapadnog Balkana uloženo je više od 8 milijardi eura. Za O kanal je govorila predstavnica Banke za BiH i Crnu Goru Sandrine Friscia. Govorila nam je o nastavku ulaganja, i već realizovanim projektima.

“Evropska investiciona banka će doprinijeti 1,7 milijardi eura u program pomoći Evropske komisije Zapadnom Balkanu, ukupne vrijednosti 3,3 milijarde eura. Ovaj projekat Evropska komisija je najavila krajem februara u okviru inicijative 'Tim Evropa'. Što se tiče Bosne i Hercegovine, već postoji veliki broj strateških i važnih projekata u fazi odobravanja. U 2020. godini, investicije će prvenstveno ciljati oblasti zdravstva, energetike i transporta, kao i mala preduzeća, u ukupnoj vrijednosti od minimalno 400 miliona eura”, rekla je Sandrine Friscia za O kanal.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije