Općina Bosanska Krupa kupila kompletnu imovinu dd "Krupatrans" u stečaju

10.12.2018. 15:00 / Izvor: Akta.ba
Općina Bosanska Krupa kupila kompletnu imovinu dd 'Krupatrans' u stečaju

Općina Bosanska Krupa je putem javnog nadmetanja kupila zemljište sa pripadajućim objektima vlasništva dd „Krupatrans“ p.o. Bosanska Krupa u stečaju.

Općina Bosanska Krupa je putem javnog nadmetanja kupila zemljište sa pripadajućim objektima vlasništva dd „Krupatrans“ p.o. Bosanska Krupa u stečaju. Riječ je o površini od 15.221 m² na koju će se uskoro proširiti Poslovna zona „Pilana“. Imovina „Krupatransa“ kupljena je po cijeni od 380.525 KM koja su već osigurana u budžetu za 2018. godinu.

Zemljište „Krupatransa“ koje se nalazi u obuhvatu Poslovne zone „Pilana“ duži niz godina je prepušteno zubu vremena. Danas je to neuređeno zemljište sa devastiranim objektima što je posljedica loše privatizacije i dugotrajnih stečajnih procedura. Općina Bosanska Krupa je u skladu sa svojim planovima koje je zacrtala pri formiranju PZ „Pilana“ preuzela vlasništvo nad imovinom „Krupatransa“.

„Bosanska Krupa je mjesto za koje se interesuje sve veći broj investitora, pretežno stranih što dodatno ohrabruje. Međutim ono što u posljednje vrijeme predstavlja problem je to što više ne posjedujemo dovoljno velike i kompaktne parcele. Zbog toga sam inicirao kupovinu Krupatransa, neuređenog zemljišta koje bukvalno kroz nekoliko dana može postati nova lokacija za investiranje jer se nalazi u Poslovnoj zoni Pilana u kojoj je izgrađena kompletna infrastruktura. Radujem se zaista danas, mislim da je ovo vrlo važan korak naprijed. Sudeći po interesu pojedinih investitora, njihovih zahtjeva, usudio bih se reći da ćemo uskoro imati još jednu firmu i još desetine novih radnih mjesta“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Načelnik Halitović dodaje da je slijedeći i ujedno posljednji korak u proširenju Poslovne zone „Pilana“ kupovina imovine UNA-OM u stečaju, ali da će se trenutno fokusirati na uređenje onoga što je ostalo od nekašnjeg giganta „Krupatransa“. Devastirani objekti će se ukloniti, a zemljište očistiti i pripremiti za nove investicije.

O važnosti imovine „Krupatransa“ kao dodatne površine za izgradnju i investiranje u Bosanskoj Krupi govori i činjenica da su vijećnici, kao rijetko šta u posljednje vrijeme, inicijativu načelnika Armina Halitovića prihvatili jednoglasno i tako dali zeleno svjetlo Općini da kupi imovinu i nastavi u pravcu stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije