Investicije / PROJEKTI

Općina Bosanski Petrovac u projektu bolje energetske efikasnosti škole

10.05.2014. 08:45 / Izvor: eKapija.ba

U Bosanskom Petrovcu u toku su završni radovi na I fazi projekta Bolja energetska i ekonomska efikasnost Osnovne škole Ahmet Hromadžić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 80.000 KM. Sufinansijeri za izvođenje radova na utopljavanju zgrade osnovne škole, su za realizaciju ovog Ugovora obezbjedili finansijska sredstva u iznosu 50.000 KM, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i 30.000 KM, Općina Bosanski Petrovac.

Izvođač radova je firma Fain Inžinjering iz Sarajeva.

Općina Bosanski Petrovac će nastojati obezbjediti i dodatna sredstva u idućem periodu, apliciranjem na javne pozive, kako bi se završila zamjena krova i stolarije na cijelom objektu Osnovne škole. 

Po javnom pozivu, za odabir korisnika sredstava, za program Tekući transferi drugim nivoima vlasti-za Projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, je odobrilo sredstva za projekat Općine Bosanski Petrovac, Bolja energetska i ekonomska efikasnost Osnovne škole Ahmet Hromadžić. Ministarstvo je nakon toga provelo proceduru izbora izvođača radova, sa kojim je zajednički potpisan Ugovor o izvođenju radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije