Općina će sa partnerima izgraditi javnu punionicu za električna vozila

09.02.2021. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Općina će sa partnerima izgraditi javnu punionicu za električna vozila

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić održao je sa sastanak sa predstavnicima Udruženja za elektromobilnost i Udruženja ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima FBiH koji djeluju pri Privrednoj komori.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić je održao sastanak sa predstavnicima Udruženja za elektromobilnost i Udruženja ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima FBiH koji djeluju pri Privrednoj komori FBiH i sa zastupnicom u Skupštini Kantona Sarajevo Neirom Dizdarević.

Na sastanku je razgovarano o "elektromobilnosti", odnosno uvođenju i promovisanju korištenja električne energije u sektoru transporta.

Jedan od glavnih razloga za trend porasta korištenja električnih vozila u Evropi nalazi se u činjenici da je sektor transporta među najvećim izvorima zagađenja zraka, posebno u urbanim centrima.

Mandić je izrazio spremnost Općine Centar da se aktivno uključi u ovaj projekat, te naglasio da će ova lokalna zajednica obezbijediti odgovarajuću lokaciju na kojoj će biti izgrađena javna punionica za električna vozila.

To će, kako je naglasio Mandić, biti inicijalna i podrška ovom, ali i svim ostalim projektima koji imaju za cilj smanjenje zagađenja u glavnom gradu BiH. U narednom periodu Općina će, u skladu sa mogućnostima i nadležnostima, posvetiti još veću pažnju rješavanju problema zagađenog zraka, saopćeno je iz Općine Centar. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije