Investicije / NEKRETNINE

Općina Centar: U toku obnova tunela "Ciglane"

04.09.2009. 11:06 / Izvor: Fena

U toku je realizacija projekta obnove tunela na "Ciglanama", za što je sarajevska Općina Centar iz budžeta izdvojila 46.000 KM. Direkcija za ceste Kantona Sarajevo zadužena je za nadzor i realizaciju projekta.

Radnici firme "Ame" iz Breze završili su čišćenje i sanaciju zidova tunela, a predstoji njihovo premazivanje specijalnim bijelim premazom. Trenutno se uklanjaju deponije smeća koje se gomilalo u tunelskim galerijama, a nakon uklanjanja one se zatvaraju.

U narednom periodu, na ukupnoj dužini od 320 metara, na red će doći rekonstrukcija kolovoza, zamjena oštećenih ivičnjaka, te nivelisanje šahtova.

Osim ovih radova bit će izvršena i sanacija rasvjete - sijalice koje ne rade u tunelu, bit će zamjenjene novim.

Vertikalna i horizontalna signalizacija će, također, dobiti novo ruho, a bit će postavljena i reflektujuća tijela na kolovozu u tunelu.

Za vrijeme radova saobraća se samo jednom kolovoznom trakom, pa se vozila uz pomoć semafora propuštaju naizmjenično iz oba smjera. Radovi su počeli 28. augusta, a planirano je da traju deset dana, saopćeno je iz općine Centar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije