Investicije / PROJEKTI

Općina Centar završila asfaltiranje Ulice Betanija

13.06.2020. 12:20 / Izvor: Akta.ba

Uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, koje su vladale protekle sedmice, kako je planirano dinamikom radova, postavljanjem drugog sloja asfalta okončan je projekat sanacije Ulice Betanija u dužini od oko 470 metara od Alipašine ulice do Gradskog porodilišta "Zehra Muidović".

Općina Centar kao finansijer ovog projekta je iz svog budžeta izdvojila 217.900 KM.

Radove je izvodila građevinska firma "Grakop" iz Kiseljaka, a za nadzor je bila zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

Tokom realizacije ovog projekta, koji je započeo sredinom maja, prvo je mašinski uklonjen stari oštećeni asfalt na površini od 3.565 m2.

Na pojedinim mjestima je zamijenjena i oštećena kolovozna podloga (820 m2).

 

 

Ugrađena su i dva nova ulična slivnika i 13 novih slivničkih rešetki za odvodnju površinskih voda, kao i poklopci od livenog željeza koji mogu podnijeti saobraćaj teških kamiona na osam šahtova. 

U ovoj ulici, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici "Betanija-Šip", prethodno je ista građevinska firma okončala radove na sanaciji pješačkih staza sa obje strane saobraćajnice.

Ovaj projekat je također finansirala Općina Centar sa 147.360 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije