Općina Domaljevac-Šamac: Kreće izgradnje stambene zgrade za socijalno stanovanje

17.07.2020. 09:53 / Izvor: Akta.ba
Općina Domaljevac-Šamac: Kreće izgradnje stambene zgrade za socijalno stanovanje

Općina Domaljevac-Šamac prva je općina u Bosni i Hercegovini koja kreće sa realizacijom projekta izgradnje stambene zgrade.

Nakon što je općinski načelnik Stjepan Piljić u veljači ove godine u Sarajevu potpisao sporazum o suradnji na realizaciji Državnog projekta stambenog zbrinjavanja za izgradnju višestambene zgrade, jučer, 14. srpnja održano je i službeno uvođenje izvođača u posao.

Općina Domaljevac-Šamac prva je općina u Bosni i Hercegovini koja kreće sa realizacijom projekta izgradnje stambene zgrade za socijalno stanovanje u okviru Regionalnog stambenog programa (DPSZ/RSP) za Pod-projekt BiH6.

U prostorijama Općine Domaljevac-Šamac danas je održan radni sastanak sa predstavnicima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, predstavnicima poduzeća Vinković d.o.o. Oštra Luka kao izvođača građevinskih radova, te Instituta za građevinarstvo „IG“ Banja Luka u svojstvu nadzornika radova.

Sudionici sastanka obišli su mjesto gradnje, nakon čega je izvršeno i službeno uvođenje u posao što znači da su krenuli teći ugovoreni rokovi za izgradnju a već idućeg ponedjeljka počinju prve aktivnosti na gradilištu.

Zgrada će imati ukupno 9 stambenih jedinica namijenjenih za stambeno zbrinjavanje socijalno najugroženijih osoba po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja i ostat će u trajnom vlasništvu lokalne zajednice koja je osigurala građevinsko zemljište i priključke na infrastrukturu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije