Investicije / PROJEKTI

Općina Gradačac postavlja parking satove u užem središtu grada

26.04.2014. 11:25 / Izvor: eKapija.ba

Kako je i najavljeno u skladu sa Odlukom o parkinzima i potpisanih ugovora o nabavci parkomata na parkiralištima firma BH MOTORS počela je sa postavljanjem parking satova na za to predviđenim lokacijama.

Predviđeno je postavljanje 18 parking satova u užem dijelu grada. Iz Općine ističu da će on izvjesno vrijeme biti u probnoj funkciji i funkciji informisanja građana o načinu naplate parking mjesta na označenim parkiralištima.

Ovim aktivnostima, uz nedavni početak rada Javnog preduzeća Parkinzi,  ova komunalna djelatnost će doprinijeti uređenju saobraćaja u mirovanju u Gradačcu, saopćili su iz ove Općine.

Oni su također zamolili građane da parking aparate ne oštećuju i da iste koriste prema uputstvu. "Napominjemo da su Odlukom propisane kaznene odredbe za nepoštivanje naprijed navedene Odluke. O danu početka naplate parkinga putem parkomata javnost će biti obaviještena poslije probnog rada, kao i uslovima parkiranja", navodi se na web stranici ove Općine. 

PODIJELI:

TAGOVI:

parkomat

parking satovi

BH MOTORS

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije