Općina Hadžići rješava pristup Industrijskoj zoni Boce-Mostarsko raskršće

Investicije / PROJEKTI

Općina Hadžići rješava pristup Industrijskoj zoni Boce-Mostarsko raskršće

05.07.2019. 09:46 / Izvor: Akta.ba

U zgradi Općine Hadžići jučer je održan sastanak na kome se razmatralo rješavanje saobraćajnog pristupa Industrijskoj zoni Boce – Mostarsko raskršće, a samim tim i saobraćajni problemi koje imaju stanovnici Mjesne zajednice Binježevo. Praktično na terenu to podrazumjeva projektovanje novih saobraćajnih rješenja ispod željezničkog mosta u Binježevu te izgradnju isključne trake sa magistralnog puta M-17 na kružni tok Mostarsko Raskršće (kod Penny-a).

Sastanak je organizovao načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović na inicijativu preduzeća Bosman d.o.o., a kojem su još prisustvovali predstavnici Direkcije za puteve KS, JP Ceste Federacije BiH, Ministarstva privrede KS, Zavoda za izgradnju KS, Zavoda za planiranje KS, predstavnik Mjesne zajednice Hadžići te predstavnici kompanija koja imaju sjedište u navedenoj industrijskoj zoni.

Općina Hadžići će u najkraćem vremenskom roku zajedno sa Zavodom za izgradnju KS i Direkcijom za ceste KS napraviti projekat te ga dostaviti nadležnim ministarstvima na odobravanje i obezbjeđivanje finansijskih sredstava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije