Općina Novi Grad podržala projekte općina Foča/Ustikolina i Pale/Prača

Investicije / PROJEKTI

Općina Novi Grad podržala projekte općina Foča/Ustikolina i Pale/Prača

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i načelnici općina Foča/Ustikolina i Pale/Prača Zijad Kunovac i Asim Zec potpisali su jučer sporazum o saradnji tri lokalne zajednice.

28.09.2019. 08:11 Izvor: / Akta.ba

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i načelnici općina Foča/Ustikolina i Pale/Prača Zijad Kunovac i Asim Zec potpisali su jučer sporazum o saradnji tri lokalne zajednice.

Tim sporazumom Općina Novi Grad finansijski će podržati projekte koji će biti realizirani u lokalnim zajednicama koje su nastale na dijelu teritorije nekadašnjih opština Foča i Pale uspostavljanjem entitetske granice, a koje su pripale Federaciji BiH.

Za projekte Općine Ustikolina izdvojeno je 35.000 KM, a za projekte u Općini Prača 20.000 KM. Sredstva su osigurana u okviru budžetske stavke Saradnja sa drugim općinama.

Tim sredstvima Općina Ustikolina će, između ostalog, finansirati izradu projektne dokumentacije za izgradnju mosta sa dvije kolovozne trake, koji bi trebao povezivati Cvilinsko polje sa magistralnom cestom i ostatkom općine.

Načelnik Efendić sa saradnicima i načelnicima općina Ustikolina i Prača prisustvovali su otvaranju 15. Regionalne izložbe poljoprivrednih proizvoda pod nazivom "Zdrava hrana iz Ustikoline - Ustikolina 2019." koju je otvorila premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Aida Obuća.

Izložba se održava danas na platou Doma kulture u Ustikolini, u organiziraciji Udruženja poljoprivrednih proizvođača Foča/Ustikolina, a pod pokroviteljstvom Vlade BPK-a Goražde i Općine Foča/Ustikolina, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije