Općina Novi Grad u 2017. realizovala brojne infrastrukturne projekte

29.12.2017. 13:19 / Izvor: Akta.ba
Općina Novi Grad u 2017. realizovala brojne infrastrukturne projekte
OTVORI GALERIJU

Brojni infrastrukturni projekti bit će u fokusu rada administracije Općine Novi Grad Sarajevo u 2018. godini,

Brojni infrastrukturni projekti bit će u fokusu rada administracije Općine Novi Grad Sarajevo i u 2018. godini, najavio je danas načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić na novogodišnjoj press konferenciji.

Kada su u pitanju realizirani projekti u 2017. godini, kao najbitnije izdvojio je 12 konkretnih infrastrukturnih projekata, kao što je završetak škole u naselju Aneks.

"Škola će biti otvorena naredne godine, a za nju smo izdvojili 6,5 miliona KM. Radi se o velikom projektu koji smo radili zajedno sa Općinom Novo Sarajevo i Ministarstvom obrazovanja KS", kazao je.

Također je naglasio i da će izgraditi sportske dvorane u osnovnim školama "Umihana Čuvidina" i "Mustafa Busuladžić", kao i rekonstrukciju sportske dvorane u Centru "Safet Zajko".

"Dvorana bi nam bila potrebna u zimskim mjesecima, kako bismo pored klizališta imali i druge sadržaje", naveo je on.

Efendić je najavio i realizaciju projekta na koji su u izuzetno ponosni "Urbana poljoprivreda" na Mojmilu u vrijednosti od 150.000 KM, gdje je već obavljena zimska sjetva i od proljeća će se na policama Bosanske tržnice moći doći do tih proizvoda.  Osim ovog, u planu je i završetak šetnice na Dobrinji između pijace i dvorane koja će se posebno urbanistički urediti i za koju su već obezbijeđena sredstva u budžet u iznosu od 270.000 KM.

Posebno se osvrnuo na završetak radova na objektu "Dom oslobodilaca" na brdu Žuč, koji će biti otvoren u prvom kvartalu naredne godine ističući da će od sadržaja između ostalog imati muzej i restoran sa pogledom na grad.

Spomenuo je i završetak gradnje devete transverzale, a u narednim danima biće potpisan ugovor za prvu dionicu, te naglasio da će u narednoj godini završiti most preko željezničke pruge prema Boljakovom Potoku.

Kada je u pitanju rekonstrukcija Doma zdravlja "Novi Grad", u toku je završetak zadnje treće faze rekonstrukcije. U pitanju je nekadašnji vanjski dio koji se zatvara, prave se dvije recepcije i još neke prostorije kao što su magacini, uz dovoljan broj parking mjesta. "Ugovor je već potpisan, a vrijednost je oko 1,2 miliona KM i radovi će biti završeni na proljeće", dodao je Efendić.

Istakao je da je u sljedećoj godini planirano da se rade tri sportska igrališta, te sanacija i rekonstrukcija mnogih novogradskih ulica, kao i završetak gradnje vrtića "Vjeverica".

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije