Investicije / PROJEKTI

Općina Posušje nastavlja s uspješnim apliciranjima na natječaje

31.07.2018. 09:38 / Izvor: Akta.ba

Hrvatska vlada donijela je u četvrtak odluku o raspodjeli 24 milijuna kuna za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2018. godinu.

Za 31 projekt u kulturi bit će utrošeno 5,4 milijuna kuna, za 23 projekta na području obrazovanja i znanosti 6 milijuna kuna, za 16 projekta na području zdravstva 5,2 milijuna kuna, a za 35 projekata u ostalim područjima 7,3 milijuna kuna. Ovo je dosad najveći iznos koji se usmjerava za potporu Hrvatima u BiH.

Među odabranim projektima dva su iz Posušja: Nastavak izgradnje dijela građevinsko-zanatskih i instalacijskih radova u novoj osnovnoj školi fra Petar Bakula Posušje za koji je odobren iznos od 500 000 kn, te projekt Rekonstrukcija krovišta i poboljšanje energetske učinkovitosti te rekonstrukcija garaža za Dom zdravlja Posušje za koji će se izdvojiti 120 000 kuna, a s kojima je uspješno aplicirala općina Posušje na čelu s načelnikom i službom za razvoj općine Posusje.

Ovogodišnje uspješne aplikacije samo su nastavak aktivnosti i napora općinskih vlasti u nastojanjima da se pronađu alternativni izvori financiranja za kapitalne strateške projekte u općini. Nastojanja, ozbiljnost i profesionalnost rada Odjela za razvoj prepoznati su i ranije.

Podsjetimo, upravo Općina Posušje bila je domaćin Zvonki Milasu, Državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u kolovozu prošle godine. Tom prilikom Milas obišao je prostore nove zgrade osnovne škole Fra Petra Bakule kako bi se upoznao s tijekom radova jer  Središnji državni ured već godinama, temeljem natječaja za pomoć Hrvatima u BiH, financijski podupire izgradnju nove osnovne škole u Posušju, a potpora nije izostala ni u 2018. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije