Investicije / URBANIZAM

Općina Stari Grad izdala urbanističku saglasnost za Trebevićku žičaru

04.03.2014. 14:42 / Izvor: eKapija.ba

Općina Stari Grad Sarajevo je u rekordnom roku izdala urbanističku saglasnost i donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju Trebevićke žičare.

Ovome je predhodio sastanak u februaru, 2014. godine predstavnika Gradske uprave i Općine Stari Grad, na kome je dogovoreno da se krene u proceduru dobijanja urbanističke saglasnosti i rješavanje imovinskih odnosa na lokalitetu Trebevićke žičare. Nakon što je Grad Sarajevo podnio zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti, Služba za urbanizam Općine je u rekordnom roku izdala rješenje. Pored toga, Grad Sarajevo podnio je zahtjev Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove-katastar i stambene poslove Općine za utvrđivanje općeg interesa za izgradnju Trebevićke žičare na trasi između Hrvatina i Vidikovca.

“Služba je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju Trebevićke žičare, koja je 27. februara, 2014. godine usvojena i od strane Općinskog vijeća Stari Grad”, pojasnili su u Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove-katastar i stambene poslove Općine.

Dodali su da nakon donošenja ovih rješenja Grad Sarajevo treba riješiti odnose s KJKP “Gras”, tj. Kantonom Sarajevo, a Služba će po zahtjevu za eksproprijaciju voditi postupak na trasi predviđenoj za lokalitet Trebevićke žičare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije