Općina Stari Grad turskom investitoru izdala odobrenje za gradnju hotela

28.04.2020. 10:05 / Izvor: Akta.ba

ilton Curio će biti gradski biznis hotel, luksuznog tipa. Hotel će činiti 40 soba, četiri penthousea i parking.

Dugo godina se čekalo da turski investitor Fatih Kol dobije potrebnu dokumentaciju kako bi zvanično krenuo sa izgradnjom hotela Hilton Curio u Sarajevu, na mjestu nekadašnjeg Feroelektra.

Za poslovni portal Akta.ba u Općini Stari Grad su potvrdili da je Služba za urbanizam Općine investitoru KOL d.o.o. Sarajevo, nakon što je dostavio adekvatnu projektnu dokumentaciju ovjerenu od strane kantonalnog Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, izdala odobrenje za građenje za radove izgradnje poslovnog objekta-hotela, na mjestu porušenog stambeno-poslovnog objekta u ulici Mula Mustafe Bašeskije broj 16. Kako pojašnjavaju, odobrenje za građenje je postalo pravosnažno sa danom 03.04.2020. godine.

 

„Investitor Kol d.o.o. je Službi za opću upravu i inspekcijske poslove prijavio početak radova prošle sedmice“, kazali su u Općini Stari Grad.

Kako je najavio investitor Hilton Curio će biti gradski biznis hotel, luksuznog tipa. Hotel će činiti 40 soba, četiri penthousea i parking.

Ono što je najbitnije da izgradnjom hotela neće biti narušen izgled stare jezgre grada, vanjski dio hotela pratit će izgled nekadašnje zgrade Feroelektra, dok će unutrašnjost objekta biti moderno dizajnirana i opremljena.

Inače, izgradnja pomenutog hotela najavljena je još u martu 2016. godine, međutim zbog nemogućnosti da investitor brzo pribavi svu potrebnu dokumentaciju sa izgradnjom se čekalo do danas.

Ukupna vrijednost investicije kako je najavljivano ranije trebala bi biti oko 10 miliona eura, ne računajući sredstva za kupovinu objekta.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije