Općina Travnik raskinula ugovor za izgradnju kanalizacijskog kolektora

29.11.2019. 09:00 / Izvor: Fena
Općina Travnik raskinula ugovor za izgradnju kanalizacijskog kolektora

Općina Travnika raskinula je ugovor s konzorcijem koji je bio angažiran na izgradnji kanalizacijskog kolektora gradskog područja Travnika i rekonstrukciji Ulice Erika Brandisa.

 

Općina Travnika raskinula je ugovor s konzorcijem koji je bio angažiran na izgradnji kanalizacijskog kolektora gradskog područja Travnika i rekonstrukciji Ulice Erika Brandisa, uz obrazloženje da izvođač nije ispunjavao obveze iz ugovora.

"Ovlaštene osobe u Općini Travnik, kao i firma angažirana za stručni nadzor na izvođenju radova, utvrdili su kako konzorcij kojeg čine firme 'Tuzlić' d.o.o. Breza i "Manjo" d.o.o. Sarajevo, koje su izabrane procedurom javnog poziva, ne ispunjavaju obaveze iz ugovora. Stoga je jedina mogućnost bila raskid ugovora, što je i učinjeno", naveo je općinski načelnik Admir Hadžiemrić.

Dodao je da je raspisan novi javni poziv za izbor izvođača radova.

"Nadam se da će novi izvođač završiti radove u novom zadanom roku i da ćemo uspješno implementirati ovaj, za sve građane, važan projekt, čime ćemo dobiti još jednu veoma značajnu funkcionalnu modernu prometnicu sa svim pratećim elementima", istaknuo je Hadžiemrić.

On je kazao da je realizacija projekta poremetila uobičajeni režim odvijanja prometa u jednom dijelu Travnika, a građane ja zamolio za razumijevanje i strpljene.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije