Općina Trnovo pri provedbi RP poštuje sve zakonske procedure

06.06.2019. 11:54 / Izvor: Akta.ba
Općina Trnovo pri provedbi RP poštuje sve zakonske procedure

Na području općine Trnovo planirano je i započeto dosta projekata čija je realizacija prioritet budućeg djelovanja općinskog načelnika i općinske administracije.

Na području općine Trnovo planirano je i započeto dosta projekata čija je realizacija prioritet budućeg djelovanja općinskog načelnika i općinske administracije s ciljem izgradnje boljeg života na ovim prostorima, sapšteno je iz Općine Trnovo povodom učestalih pitanja o zakonitosti provedbe urbanističkih projekata i Regulacionog plana, te raspolaganja nekretninama u vlasništvu Općine.

"Koncept prostorne organizacije je u skladu sa usvojenim urbanističkim projektima u okviru Regulacionog plana 'Sportsko- rekreaciono područje Bjelašnica'. Raspolaganje nekretninama u vlasništvu Općine vrši se u skladu sa Zakonom o stvarnim pravima i Pravilnikom o postupku javnog konkursa za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine, kantona, općina i gradova", kazali su iz Općine.

Navode, kako je u postupku provedbe urbanističkih projekata u cjelosti ispoštovana utvrđena zakonska procedura.

"U toku je izrada Strategijske procjene uticaja na okoliš za izmjene i dopune Regulacionog plana 'Sportsko- rekreaciono područje Bjelašnica. U cilju prednjeg u postupku je uklanjanje bespravno izgrađenih privremenih objekata na javnim površinama koji narušavaju realizaciju usvojenih planskih dokumenata, odnosno sprječavaju privođenje zemljišta krajnjoj namjeni. Općina Trnovo u dosadašnjoj provedbi prednjih projekata ostvaruje uspješnu saradnju sa investitorima, te tako pokazuje visok nivo odgovornosti prema našim građanima i realizaciji Budžeta Općine", saopštili su iz Općine Trnovo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije