Općina Vareš prodaje ili izdaje pod zakup "Odmaralište Doli"

06.07.2017. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Općina Vareš prodaje ili izdaje pod zakup 'Odmaralište Doli'

U prizemlju se nalazi prostorija za prijem gostiju-recepcija, šank, kuhinja, restoran i sala za sastanke.

Općina Vareš prodaje ili izdaje pod zakup poslovni objekat sa pripadajućim zemljištem pod nazivom "Odmaralište Doli" koje se nalazi u naselju Ravne općina Vareš.

Radi se o mjestu koje je nekada bilo poznato kao turistički potencijal općine i koje su rado obilazili turisti i planinari i uživali u raskošnoj ljepoti Planine Zvijezde.

Međutim, iz Općine kažu da objekat sa pripadajućim zemljištem "Doli" nikad nije bilo odmaralište, već je bila radnička nastamba pod upravljanjem ŠPD ZDK.

"Objekat je korišten i kao ugostiteljski sa određenim brojem ležajeva. Međutim to je bilo nezakonito pa im je inspekcija zabranila rad", kazao je za portal Akta.ba načelnik Općine Zdravko Marošević.  

Dodaje da je na zahtjev Općine Vareš objekat vraćen u vlasništvo općine, a općina ga je svojim aktima pretvorila u turističko-ugostiteljski potencijal i ponudila na prodaju ili iznajmljivanje pod zakup obzirom da se općina ne bavi ugostiteljstvom. 

Procijenjena vrijednost objekta i 15 000 m2 pripadajućeg zemljišta je 280.000 KM.

"Općina Vareš je u teškoj financijskoj situaciji sa naslijeđenim gubitkom od oko 3.500.000 KM i u slučaju prodaje ta sredstva će se koristiti za izmirivanje postojećih dugovanja", ističe Marošević.

Inače, Turističko odmaralište Doli smješteno je na planini Zvijezda u selu Ravne kod Vareša na nadmorskoj visini 1.080 metara. Mjesto je od Sarajeva udaljeno oko 45 kilometara, a obiluje mirom i tišinom i idealno je za sve one koji žele odmor od užurbanog života. 

Kako navode iz Općine, prodaje se  izgrađeni višenamjenski objekt dimenzija 16,oo x 7,00 m u čijem prizemlju se nalazi prostorija za prijem gostiju-recepcija, šank, kuhinja, restoran i sala za sastanke.

Na spratu se nalaze četiri sobe za goste i kancelarijski prostor, te sanitarni čvor kao poseban objekat. Na parceli se nalazi i sedam montažnih objekata-bungalova.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije