Općina Visoko uvodi alarmni sistem i video nadzor na gradskom stadionu Luke

Investicije / PROJEKTI

Općina Visoko uvodi alarmni sistem i video nadzor na gradskom stadionu Luke

16.04.2019. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Na Gradskom stadionu "Luke" u Visokom jučer su započeti radovi na ugradnji alarmnog sistema i video nadzora. Sredstva za realizaciju ovog značajnog projekta obezbijeđena su od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta, a na osnovu rezultata javnog poziva za odabir programa i projekata koji će se sufinansirati iz proračuna FBiH putem transfera za sport od značaja za Federaciju Bi Hi iz Budžeta Općine Visoko za 2019. godinu.

Postupkom javne nabavke kao najpovoljniji ponuđač izabrana je firma A.E. Sigurnost d.o.o Zenica. Tokom izvođenja radova stručnu kontrolu će vršiti ovlašteni predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke u cilju što kvalitetnijeg izvođenja radova. Ukupna vrijednost radova iznosi 19.412,64 KM sa PDV-om.

"Namjera nam je da visočki stadion bude siguran za našu djecu i sve one koji ga posjećuju. Već duže vrijeme bilježimo uništavanje imovine i napade na službena lica koja održavaju navedeni kompleks", izjavila je načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Alarmni sistem i video nadzor će poboljšati opću sigurnosnu situaciju, naročito u sprječavanju krivičnih djela i otkrivanja počinilaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije