Općina Žepče osigurala sredstva za nabavku kontejnera u iznosu od 71.253,00 KM

18.04.2020. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Općina Žepče osigurala sredstva za nabavku kontejnera u iznosu od 71.253,00 KM

Općina Žepče se javila na natječaj Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH u 2019. godini i tako osigurala sredstva za nabavku kontejnera u iznosu od 71.253,00 KM.

Općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća SV Company d.o.o. Trn-Laktaši, Vladan Simić potpisali su Ugovor o nabavci kontejnera za komunalni otpad.

Općina Žepče se javila na natječaj Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH u 2019. godini i tako osigurala sredstva za nabavku kontejnera u iznosu od 71.253,00 KM  koji cjelokupno finansira Fond za zaštitu okoliša.

Prema ovom ugovoru nabavljeno je ukupno 105 kontejnera za komunalni otpad, koji će u roku od trideset dana od potpisivanja ugovora biti isporučeni i predati na korištenju JP "Komunalno" d.o.o. Žepče.

Direktor Komunalnog poduzeća Mirko Šumić je ovom prilikom pojasnio kako će se zahvaljujući nabavljenim kontejnerima pokriti dio šeerskog područja općine Žepče, Čusto Brdo i središnji dio mjesne zajednice Željezno Polje.

"Postavljenjem novih kontejnera je ispunjen plan pokrivanja cjelokupnog područja općine uslugom odvoza otpada, ali zbog proširenja usluge na nova udaljenija područja u narednom razdoblju je potrebno nabaviti još jedan kamion za odvoz otpada." poručio je Šumić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije