Opština Kotor Varoš planira realizaciju 255 projekata

17.03.2020. 12:17 / Izvor: Akta.ba
Opština Kotor Varoš planira realizaciju 255 projekata

Usvojen je i prijedlog odluke o zaštiti izvorišta vode za javno vodosnabdijevanje "Bijelo polje".

Skupština opštine /SO/ Kotor Varoš usvojila je na današnjem vanrednom zasjedanju godišnji Plan kapitalnih investicija i Plan kapitalnih investicija za period 2020-2024.

U petogodišnjem periodu planirana je realizacija 255 projekata, a u tekućoj godini predviđeno je 6.463.238 KM za 89 infrastrukturnih projekata.

"Riječ je o projektima koji se odnose na rješavanje problema putne infrastrukture, rasvjete, vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine, a naznačena sredstva su usklađena sa opštinskim budžetom i kreditnim zaduženjem", rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Za 11 sportskih kolektiva u ovoj godini iz budžeta opštine izdvojeno je 90.000 KM, kao i dodatnih 39.800 KM za korištenje sportske dvorane i fiskulturne sale u svrhu treninga i odigravanja takmičarskih utakmica.

Usvojen je i prijedlog odluke o zaštiti izvorišta vode za javno vodosnabdijevanje "Bijelo polje".

Za direktora Vrtića "Larisa Šugić" imenovan je Mladen Tepić /SDS/.

Odbornici su na vanrednom zasjedanju donijeli zaključak da SO Kotor Varoš daje punu podršku načelniku opštine i opštinskom Štabu za vanredne situacije u preduzimanju svih mjera neophodnih za suzbijanje virusa korona.

Oni su pozvali stanovnike da se pridržavaju naredbi i preporuka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Instituta za javno zdravstvo Srpske i opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Odbornici SO Kotor Varoš su se stavili na raspolaganje opštinskom Štabu za vanredne situacije za pružanje svih vrsta pomoći stanovništvu opštin

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije