Opština Šamac stvara bolje uslove za investitore

28.11.2017. 11:31 / Izvor: RTRS
Opština Šamac stvara bolje uslove za investitore

U Šamcu su predstavljeni rezultati Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja – LIFE.

U Šamcu su predstavljeni rezultati Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja – LIFE, koji su sa 130 hiljada maraka podržali britanska Ambasada u BiH i Svjetska banka.

Zahvaljujući realizaciji ovog projekta, opština Šamac dobila je efikasniju lokalnu upravu, skraćene su sve administrativne procedure i smanjene opštinkse takse. Na portalu opštine sada su dostupni elektronski registar i investicioni profil, putem kojih će građani i privrednici, na jednom mjestu, dobiti sve potrebne informacije.

"Smanjili smo sve administrativne takse, sve administrativne naknade i ako smo građevinsku cijenu za obračun rente po metru kvadratnom smanjili onda vam govori kolike smo to uštede za preduzetnike, privrednike i potencijalne investitore postigli ovim projektom,  kaže Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

"To je ogromna promjena u radu same opštine, gdje znači, povećava se transparentnost ali samim tim opština izlazi u susret građanima i kaže: mi smo tu za vas. To je ogromna stvar u novim trendovima kada je vrijeme novac i da niko nema vremena da čeka 30, 60 dana da dobije neke saglasnosti, sad je to mnogo brže i jednostavnije", poručio je Tarik Šahović, menadžer projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije