Opština Srebrenica se zadužuje 2,5 miliona KM

Investicije / PROJEKTI

Opština Srebrenica se zadužuje 2,5 miliona KM

16.08.2019. 13:12 / Izvor: SRNA

Opština Srebrenica raspisala je javni poziv za banke zainteresovane za dodjelu dugoročnog kredita od 2,5 miliona KM ovoj lokalnoj zajednici, rekao je šef kabineta načelnika opštine Vladan Milovanović.

Javni poziv raspisan je na osnovu odluke Skupštine opštine o kreditnom zaduženju, a rok je 30 dana.

Skupština opštine je svojom odlukom o kreditnom zaduženju precizirala da je 900.000 KM predviđeno za rekonstrukciju 24 lokalna putna pravca.

Za oživljavanje banjskog turizma predviđeno je 800.000 KM, odnosno za stvaranje uslova i početak programa liječenja srebreničkom ljekovitom vodom Gubera.

Za projekat energetske efikasnosti i utopljavanja stambenih zgrada planirano je 200.000 KM, a identični iznosi biće utrošeni i za nabavku stambenih kontejnera radi osnaživanja ruralnih područja, zatim za sanaciju klizišta i izgradnju gradske garaže.

Ova opština nakon posljednjeg rata u BiH nije se kreditno zaduživala, nema nikakvo kreditno opterećenje i dobila je saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske za podizanje kredita jer ispunjava zakonske uslove.

Milovanović je rekao novinarima da će se na osnovu pristiglih ponuda odrediti najpovoljeniji ponuđač koji će plasirati kreditna sredstva ovoj opštini.

Nakon sprovedene procedure i izbora najpovoljnije ponude biće poznati konačni uslovi o kreditnom zaduženju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije