Osigurana sredstva za nastavak rekonstrukcije puta prema Skakavcu

16.07.2020. 14:38 / Izvor: Akta.ba
Osigurana sredstva za nastavak rekonstrukcije puta prema Skakavcu

Direktor Kovač je kazao da je realizacija ovog projekta nastavak uspješne saradnje Općine Centar i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je s direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta asfaltiranja postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, procijenjena vrijednost projekta iznosi 330.000 maraka, a potpisnici sporazuma su saglasni da u cilju realizacije predmetnih radova zajedničkim sredstvima finansiraju projekt.

"S obzirom da se saobraćajnica koja vodi prema jednom od najljepših izletišta u Sarajevu nalazi u veoma lošem stanju, te da je tokom proteklog perioda došlo do obrušavanja ceste usljed velikih padavina, Općina Centar je ranije obezbijedila sredstva u iznosu od oko 185.000 maraka za sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste, a radovi su u toku. Nakon okončanja radova na prvoj fazi, planiran je nastavak rekonstrukcije, odnosno asfaltiranje postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara", saopćeno je.

Ajnadžić je naglasio da će završetkom ovog projekta zaljubljenicima u prirodu biti olakšan dolazak do vodopada Skakavac, čije je šire područje proglašeno spomenikom prirode.

"Ova investicija je važna za poboljšanje turističke ponude u našem gradu. Općina Centar je izdvojila sredstva za realizaciju prve faze projekta, ali i za nastavak uređenja puta prema Skakavcu", istakao je Ajnadžić.

Direktor Kovač je kazao da je realizacija ovog projekta nastavak uspješne saradnje Općine Centar i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije