Osigurana sredstva za sanaciju puteva uništenih poplavama

02.09.2015. 08:54 / Izvor: Fena
Osigurana sredstva za sanaciju puteva uništenih poplavama

U okviru planiranih projekata na sanaciji lokalne infrastrukture uništene ili oštećene tokom prošlogodišnjih poplava, Grad Zenica je potpisao ugovore s izvođačima radova za sanaciju triju lokalnih puteva i dijela riječnog korita uz jedan lokalni put.

U okviru planiranih projekata na sanaciji lokalne infrastrukture uništene ili oštećene tokom prošlogodišnjih poplava, Grad Zenica je u saradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva osiguralo sredstva i potpisao ugovore s izvođačima radova za sanaciju triju lokalnih puteva i dijela riječnog korita uz jedan lokalni put.

Prema ranije utvrđenom planu saniranja lokalne infrastrukture, nakon prirodne nesreće koja se dogodila tokom prošle godine, s ovim projektom bit će sanirani lokalni put Nemila - Orahovica, s planiranom vrijednosti radova u iznosu od 868.415 KM, koje će izvoditi firma "Almy-Transport" Zenica.

Radove na oštećenom lokalnom putu Orahovica - Mala rijeka, u vrijednosti od 150.231 KM, izvodit će firma "Dobojputevi" Doboj- Jug, a radove na lokalnom putu u Gornjim Vukotićima, u vrijednosti od 261.345 KM kompanija "TB Inženjering" Busovača. Ove kompanije će biti i izvođači radova na sanaciji i uređenju dijela korita seoske rijeke uz put Orahovica - Mala rijeka, a vrijednost ovih radova iznosi 429.354 KM.

Za realizaciju svih nabrojanih projekata sredstva je osigurala Vlada Federacije BiH, jer su ovo projekti koje je Grad Zenica predložio u skladu s kriterijima iz prve faze "Projekta hitnog oporavka od poplava - FERP".

Grad Zenica će učestvovati s projektima i u drugoj fazi implementacije "Projekta hitnog oporavka od poplava Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva", najavljano je iz Pres-službe Grada Zenice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije