Investicije / PROJEKTI

Osigurana sredstva za završetak atletske staze na stadionu Hakija Mršo

13.05.2020. 18:12 / Izvor: Akta.ba

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić posjetio je danas Općinu Vogošća i tom prilikom sa načelnikom Edinom Smajićem razgovarao o započetim, kao i planiranim projektima u oblasti kulture i sporta na području ove općine.

Teme razgovora bile su izgradnja atletske staze na stadionu "Hakija Mršo", izgradnja tribina u Sportskoj dvorani "Amel Bećković", nadziđivanje upravne zgrade JU KSC Vogošća "Jasmin Isanović Žuti", otvaranje bazena u WOG centru, kao i druge aktuelne teme.

Ministar Alikadić najavio je da će Ministarstvo kulture i sporta u toku 2020. godine finansijski podržati gradnju atletske staze na stadionu "Hakija Mršo"kako bi se ovaj projekt priveo kraju.

Takođe je istakao kako je u interesu da se što prije stavi u funkciju bazen u WOG centru.

Ministar Alikadić istakao je kako je intencija ovog Ministarstva da kulturni sadržaji budu zastupljeni na području cijelog Kantona Sarajevo, a to će, između ostalog, podrazumijevati i gostovanje sarajevskih pozorišta u ovoj i drugim općinama.

Bilo je govora i o uvođenju novog sistema monitoringa sufinansiranja sportskih klubova u Kantonu Sarajevo čiji je cilj, između ostalog, usklađivanje podrške Kantona i općina u tom segmentu.

Načelnik Smajić zahvalio je ministru Alikadiću na spremnosti Ministarstva da podrži značajne projekte u ovoj lokalnoj zajednici, kao što je izgradnja atletske staze. Izrazio je uvjerenje kako je u ovom trenutku i stavljanje bazena u funkciju realna mogućnost,te je ta dva projekta naveo kao prioritetne.

Naglasio je, međutim, kako i za ostale navedene projekte Općina očekuje podršku u narednom periodu, ističući kako uvažava činjenicu da je trenutno u fokusu ublažavanje posljedica pandemije, ali da se ne smije se odustati ni od infrastukturnih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije