Osigurano oko 14 miliona eura granta za prikupljanje otpadnih voda u Gradiški

24.07.2019. 08:11 / Izvor: Akta.ba
Osigurano oko 14 miliona eura granta za prikupljanje otpadnih voda u Gradiški

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o finansiranju i projektu između Bosne i Hercegovine i KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW), vrijedan 10.266.845,46 eura granta.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o finansiranju i projektu između Bosne i Hercegovine i  KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW), vrijedan 10.266.845,46 eura granta – prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška, koji se odnosi na Republiku Srpsku – faza 1.

Utvrđen je Prijedlog sporazuma o finansiranju i projektu između Bosne i Hercegovine i KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW) u iznosu 3,8 miliona eura – prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška u Republici Srpskoj.

Ovaj grant osiguran je putem Švicarske razvojne agencije – SECO, a implementirat će se putem Njemačke razvojne banke (KfW, Frankfurt na Majni).

Svrha ovih projekata je da se pomogne gradu Gradiški u prikupljanju, transportu i pročišćavanju komunalnih otpadnih voda na okolišno ispravan i higijenski zadovoljavajući način, uz prihvatljive troškove, a krajnji cilj je unaprijediti uslove života stanovništva i zaštititi okoliš.

Prijedlozi ovih sporazuma bit će dostavljeni Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar finansija i trezora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije