Investicije / PROJEKTI

Otkloniti poteškoće u provedbi projekata KfW-a

24.10.2018. 13:45 / Izvor: Akta.ba

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Njemačke razvojne banke (KfW) koje je predvodio novoimenovani direktor za enregetski sektor za Jugositočnu Europu Pablo Obrador.

Osim nastupnog posjeta, sastanak je iskorišten za razgovor o aktualnim problemima u provedbi nekih projekata u Federaciji BiH te je na sastanku sudjelovala i federalna ministrica financija Jelka Milićevićsa suradnicima. 

Ministar Bevanda naglasio je da je suradnja Ministarstva financija i trezora BiH s KfW-om i njemačkom Vladom dugogodišnja, izuzetno značajna i uspješna te da će nastojati da je unaprijede u okviru nadležnosti koje ima Ministarstvo financija i trezora BiH. 

Tijekom sastanak razmatarni su problemi otkazivanja nekih projekata, poput HE Salakovac ili zastoja u implementaciji poput HE Vrilo i HE Janjići o čemu treba obaviti razgovore s krajnjim korisnicima kredita, ali i nadležnim predstavnicima Ministarstva energetike, industrije i rudarstva FBiH.

Ministri Bevanda i Milićević poželjeli su dobrodošlicu i uspjeh u radu novom direktoru Obradoru uz uvjerenje da će suradnja u oblasti obnovljivih izvora enregije, ali i drugim segmentima biti poboljšana tijekom njegovog mandata. 

Sastanku je nazočio i direktor Ureda KfW-a u BiH Matthias Schmidt-Rosen sa suradnicima. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije