Otklonjene prepreke za početak izgradnje Greeen City-ja

03.02.2020. 15:53 / Izvor: Akta.ba
Otklonjene prepreke za početak izgradnje Greeen City-ja

U Službenim novinama danas je objavljena Odluku o usvajanju urbanističkog projekta "Milkos" i Odluka o provođenju Urbanističkog projekta Milkos.

U Službenim novinama danas je objavljena Odluku o usvajanju urbanističkog projekta "Milkos" i Odluka o provođenju Urbanističkog projekta Milkos. Objavom odluka koje je usvojilo Općinsko vijeće Novo Sarajevo 30. decembra 2019. godine otklonjene su prepreke za početak realizacije stambeno-poslovnog kompleksa Green City.

Urbanistički projekat obuhvata dio naselja Pofalići gdje se nekada nalazila tvornica Milkosa.

Kako je poslovni portal Akta.ba ranije pisao investitor navedenog projekta je Green City d.o.o. u čijoj je vlasničkoj strukukturi sarajevska mljekara Milkos. Inače, vlasnik Milkosa je firma Teloptic u vlasništvu Nedima Čauševića.

Naime, urbanističkim projektom predviđeno je da se na 5,4 hektara zemljišta grade četiri odvojene lamele objekata s pješačkim zonama.

Govoreći o detaljima projekta za Akta.ba portal Adin Fakić, direktor mljekare Milkos u augustu je kazao da se radi o staroj lokaciji mljekare Milkos u obuhvatu od 5,4ha za koji je urađen Nacrt Urbanističkog projekta Milkos. Prema Konceptu prostorne organizacije iz usvojenog Projektnog programa za izradu UP "Milkos", na građevinskoj Parceli 1. površine 17.000 m2 planirana je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa.

Idejnim projektom kompleksa planirano je  777 stanova i 938 garažnih mjesta, a u odnosu na prvobitno rješenje spratnost je smanjenja sa 26 na maksimalno 15 spratova, a uvažavajuci primjedbe mještana MZ Pofalići.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije