Otpočela rekonstrukcija vodovodne mreže u Jablanici

23.10.2017. 15:52 / Izvor: Akta.ba
Otpočela rekonstrukcija vodovodne mreže u Jablanici

Radove izvodi preduzeće Babić d.o.o. Jablanica, odnosno podizvođač  radova JKP Jablanica dd u stečaju.

U ulicama Nikole Bojanovića, Omladinsko šetalište i Trg oslobođenja, otpočela je rekonstrukcija primarne i sekundarne vodovodne mreže. Radove izvodi preduzeće Babić d.o.o. Jablanica, odnosno podizvođač  radova JKP Jablanica dd u stečaju.

Vrijednost ugovorenih radova  iznosi 148.572,29 KM, a projekat u skladu sa planom kapitalnih  investicija sufinansiraju Općina Jablanica i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK. Projekat rekonstrukcije dotrajale primarne i sekundarne vodovodne mreže u ovom dijelu grada predviđa pripremne i zemljane radove, nakon kojih će uslijediti zamjena i montaža odgovarajućih PEHD cijevi, montaža kućnih priključaka i  priključaka hidrantske mreže, ugradnja šahtova te završni radovi.

Rok za izvođenje radova je 90 dana.

Zbog izvođenja spomenutih radova saobraćaj u ulici Nikole Bojanovića do raskrsnice Omladinsko šetalište i Trg oslobođenja je obustavljen, a obustava će uslijediti i u ulici Omladinsko šetalište,  pa se svi učesnici u saobraćaju pozivaju da koriste alternativne pravce, vode računa o saobraćaju u mirovanju-parkiranju vozila i pridržavaju postavljenje signalizacije.

Nakon završetka rekonstrukcije vodovodne mreže u ovom dijelu grada, uslijediće  otpočinjanje projekta rekonstrukcije ulice Omladinsko šetalište i uređenje gradskog parka koje će izvoditi preduzeće  „Putevi“ dd Mostar a vrijednost ugovorenih radova iznosi 170.955,01 KM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije