Otvaranje hotela Merona Nova: Nastavlja se priča o meraku

18.06.2010. 10:24 / Izvor: eKapija.ba
Otvaranje hotela Merona Nova: Nastavlja se priča o meraku

Hotel Merona Nova koji se nalazi u sarajevskom naselju Stup svoja vrata gostima planira otvoriti 23. juna 2010. Prema riječima Damira Demirovića, direktora ovog hotela, cilj im je poslovnim ljudima ponuditi ugođaj i uslugu zbog koje će se osjećati kao kod kuće, iako su od nje možda daleko i po nekoliko hiljada kilometara.

Kapacitet ovog hotela je 23 sobe, ali mogu primiti i više gostiju jer imaju na raspolaganju još 14 soba njihovog partnerskog hotela Brass koji se nalazi tik uz Meronu Novu. Inače, hotel se nalazi u mirnom dijelu Sarajeva te može pružiti neophodni mir poslovnom čovjeku. "Poslovnim ljudima možemo ponuditi odmor u velikoj bašti veličine 4.000 kvadratnih metara", kaže nam direktor ovog hotela.

Cilj im je u idućem razdoblju Meronu razvijati kao brend koji će asocirati na opuštenost, uživanje, relaksaciju, te stvaranje ugođaja u kojem će se gosti osjećati kao kod kuće. Zbog toga kaže rade na individualnom pristupu gostu.

"Fokusirani smo na detalje koji će im pomoći da se osjećaju kod kuće, a ne u hotelu", naglašava Demirović. Tako će gosti ovog hotela imati besplatnu uslugu prevoza od aerodroma do hotela i obrnuto. Ta mogućnost postoji i za prevoz do ureda što se može posebno dogovoriti.

"Ne držimo se striktno pravila, a naše usluge će biti u potpunosti biti prilagođene gostima i njihovim potrebama, od fleksibilnog vremena za doručak do posebnih zahtjeva vezanih za prehranu", kaže on.

"Generalno, Merona Nova nastavlja priču Merone o meraku i hedonizmu u drugačijem ambijentu", ističe direktor Merona Nove. Osim vrhunske usluge gosti će imati mogućnost korištenja i dva teniska terena. Tenis klub koji se nalazi u sklopu ovog hotela osim mogućnosti iznajmljivanja termina i individualnih treninga nuditi će i školu tenisa, te sparing partnere. Klub će biti otvoren i za goste koji nisu gosti hotela.

Merona Nova pogodna je za organizovanje različitih događaja, od prezentacija, promocija koje se mogu održavati na otvorenom jer imaju veliku zelenu baštu, a tu je i velika konferencijska sala sa 40 sjedećih mjesta. Preuzimaju također brigu o gostima poslovnih partnera, bilo da je potrebno organizovati prevoz, obilazak grada, večeru i sl.

Kako bi u potpunosti zaokružili svoju ponudi vikendima planiraju praviti program za njihove poslovne partnere. Tako će subote biti rezervisane za family day tokom kojeg će njihovi poslovni parteneri imati priliku provesti u druženju s porodicom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije