Otvaranje Sarajevo City Centra odgođeno za proljeće 2014. godine

13.11.2013. 11:54 / Izvor: eKapija.ba
Otvaranje Sarajevo City Centra odgođeno za proljeće 2014. godine

Iako je eKapija.ba najavljivala da će se sredinom novembra otvoriti Sarajevo City Center (SCC), kako su nam tada i potvrdili iz firme Al Shiddi, koja je investitor projekta, to se ipak neće desiti.

Iako je eKapija.ba najavljivala da će se sredinom novembra otvoriti Sarajevo City Center (SCC), kako su nam tada i potvrdili iz firme Al Shiddi, koja je investitor projekta, to se ipak neće desiti.

Prije nekoliko dana investitori su saopštili da je otvaranje ovog centra odgođeno za proljeće 2014. godine zbog neplaniranog toka radova.

Podsjećamo, Sarajevo City Center će biti jedina lokacija u glavnom gradu gdje će posjetioci moći kupovati u poznatim radnjama Inditex Grupacije kao što su: Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius i Pull & Bear. Ove radnje će zauzimati ukupno 5,187 kvadratnih metara i imat će u ponudi sve što se može naći i u drugim svjetskim metropolama. Osim Inditex grupacije, u Centru će biti smješteni i BisOne, Cortefiel, Springfield, Tom Tailor, U.S. Polo, Woman Secret, Orsay, XYZ, Swarovski, PlayLand, Playbowling, te mnogi drugi.

Kako kažu iz SCC-a najveći broj prostora je već zakupljen, no oni i dalje pozivaju zainteresovane za zakup preostalih lokala.

U sklopu Sarajevo City Center-a nalazi se i poslovna zgrada sa oko 6.000 metara kvadratnih uredskog prostora, opremljenog po najsavremenijim standardima. Iako se trenutno nalazi u fazi izvođenja unutrašnjih radova, već je pokazan veliki interes kompanija koje bi željele imati svoja sjedišta u SCC-u.

Sarajevo City Center (SCC) se sastoji od četiri odvojena ali komplementarna dijela: hotel s pet zvjezdica, poslovni uredski prostor, šoping centar i zabavni kompleks, i garaža koja će opsluživati cijeli Centar. Sarajevo City Center će upošljavati preko 1,500 ljudi.

Pristup uredskim prostorima raznih veličina i namjena omogućen je kroz tri ulaza, sa sjeverne i južne strane transverzalne pješačke rute ili preko glavne promenade. Glavni ulaz u poslovni dio Centra vodi sa glavnog trga. Ovaj segment direktno je okrenut zgradama Parlamenta i Vlade Bosne i Hercegovine koje se nalaze u neposrednom susjedstvu.

Hotel visoke kategorije će imati 224 sobe i 13.900m2 ukupno izgrađene površine. Upravljanje hotelom je povjereno internacionalnom lancu Shaza Hotels, nezavisnoj kompaniji koja se bavi menadžmentom luksuznih hotela sa 5 zvjezdica. Hotel će posjedovati i predsjedničke apartmane, sa eksluzivnim dizajnom u skladu sa najboljim svjetskim hotelima.

U okviru hotela su planirana četiri restorana sa različitom ali unikatnom ponudom.

Također, u okviru hotela će biti sale za sastanke, seminare ili prezentacije.

Hammam&Spa će ponuditi veliki broj usluga i tretmana u okviru jedinstvenog koncepta, koji kombinuje tradicionalne tretmane i vrhunsku uslugu, a sve u unikatno dizajniranim prostorijama.

Izgradnja Centra je bazirana na jedinstvenom arhitektonskom i građevinskom rješenju, koje će ubrzo postati prepoznatljiv simbol Sarajeva i cijele regije. Sarajevo City Center je lociran na Marijin Dvoru, najvažnijem komercijalnom i rezidencijalnom dijelu Sarajeva.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije