Investicije / PROJEKTI

Otvoren poziv za dodjelu koncesije za preradu i flaširanje vode u Vitezu

15.02.2018. 10:21 / Izvor: Akta.ba

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šuma, Vlada SBK donijela je Odluka o davanju saglasnosti za pokretanje postupka za dodjelu koncesije za korištene sanitarne i tehnološke vode te za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje te prodaju na tržištu prirodne vode iz zatvorenog izvorišta (bunara) na lokaciji PC 96 u blizini Auto Kuće „OVNAK“ na području općine Vitez.

Otvoren je javni poziv za prikupljanje koncesionih ponuda. U istom stoji da Početak korištenja koncesije za sanitarnu vodu iz izvorišta moguće je odmah nakon što analiza pokaže da po kvalitetu i na osnovu mikrobiološke i fizičko hemijske analize spada u vode koje se u skladu sa odredbama Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Koncesija za korištenje sanitarne i tehnološke vode, te za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju na tržištu pitke vode iz izvorišta zatvorenog tip na ovom području se daje na period ne duži od 30 godina, što će se definisati Odlukom o dodjeli koncesije i ugovorom o koncesiji.

A koncesija za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju na tržištu pitke vode iz izvorišta je 36 mjeseci.

Nadmetanje će biti sprovedeno kao javno korikurentsko natjecanje. Rok za podnošenje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije