Otvoren poziv za izvođače radova: Počinje izgradnja garaže u Kolodvorskoj

22.04.2020. 13:26 / Izvor: Akta.ba
Otvoren poziv za izvođače radova: Počinje izgradnja garaže u Kolodvorskoj

Podzemna garaža će biti na dvije etaže kapaciteta 230 parking mjesta i bit će izgrađena na građevinskoj parceli površine od 1.980 m2.

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo objavio je poziv za izvođača radova na na izgradnji Javne kolektivne garaže G3 u ulici Kolodvorska u Općini Novo Sarajevo, saznaje Akta.ba.

U okviru ovih radova vršit će se i vanjsko uređenje sa rekonstrukcijom kolskih saobraćajnica, izmještanja i izgradnja novih podzemnih instalacija.

Procijenjena vrijednost javne nabavke bez uključenog PDV-a je 930.000,00 KM.

Mjesto izvođenja radova je parking nasuprot zgrade Hitne pomoći u ulici Kolodvorska, Općina Novo Sarajevo.

Završetak radova za građevinske i grube instalaterske radove na objektu  planiran je 1. oktobar 2020. godine. Rok za zanatske radove, završne instalaterske radove na objektu i radove na vanjskom uređenju i uređenju pristupnih saobraćajnica je 15. novembra 2020. godine. Početak radova je odmah po potpisu ugovora.

Radovi obuhvataju pripremne radove, izmještanje instalacija sa lokacije, osiguranje građevinske jame šipovima i prednapregnutim sidrima te izvođenje radova na izgradnju objekta garaže koji obuhvataju zemljane radove, AB radove, hidroizolaterske radove, građevinsko zanatske radove te instalterske radove (slaba i jaka struja, vodovod i kanalizacija, sprinkler postrojenje, mašinske radove – ventilacija, te izvođenje pristupnih saobraćajnica i priključaka.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo obezbjedila sredstva za izgradnju, kako bi se riješio problem saobraćaja u mirovanju i zadovoljile potreba građana općine Novo Sarajevo i Kantona Sarajevo.

Radi se o javno – javnom partnerstvu u realizaciji projekta, što znači da će se sav prihod dijeliti u skladu sa ulogom, te će se direktno investirati u saobraćajnu infrastrukturu.

Podzemna garaža će biti na dvije etaže kapaciteta 230 parking mjesta i bit će izgrađena na građevinskoj parceli površine od 1.980 m2. 

Početna investiciona vrijednost ulaganja u izgradnju  podzemne garaže iznosi oko 3.000.000 KM, Općina Novo Sarajevo ulaže zemljište u tržišnoj vrijednosti od 1.500.000 KM, dok Kanton Sarajevo – Ministarstvo saobraćaja investira u izgradnju podzemne garaže iznos od oko 2.000.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije