Otvorena dva nova igrališta za najmlađe Zeničane

Investicije / URBANIZAM

Otvorena dva nova igrališta za najmlađe Zeničane

04.10.2019. 14:45 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je otvorenju sportskog i dječijeg igrališta u mjesnim zajednicama Perin Han i Sejmen.

Igrališta su izgrađena u sklopu projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske.

Ovaj projekat provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u saradnji sa domaćim vlastima.

"Grad Zenica nema nadležnost kada se radi o obrazovanju. Međutim na sve načine pokušavamo pomoći Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Više od 100.000 KM izdvojili smo ove godine za podršku programa obrazovanja. Iskoristit ću priliku da se zahvalim donatorima vladama Švicarske i Švedske, kao i UNDP-u na podršci", istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik Kasumović pohvalio je angažman predsjednice MZ Sejmen i predsjednika MZ Perin Han u cilju poboljšanja uslova života u ovim mjesnim zajednicama.

Cilj projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" je unapređenje kvaliteta života BH građana kroz osnaživanje lokalnog nivoa vlasti, usluga i infrastrukture na lokalnom nivou, te jačanja demokratske odgovornosti i socijalne uključenosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije