Otvorene ponude za izgradnju nove Toplane

21.04.2017. 14:29 / Izvor: Akta.ba
Otvorene ponude za izgradnju nove Toplane

Prema dostavljenoj ponudi ove kompanije, predviđena je izgradnja novog postrojenja Toplane ukupne instalisane snage od 49 megavata.

Komisija za izbor strateškog partnera radi izgradnje i finansiranja novog postrojenja Toplane otvorila je danas ponude zainteresovanih kompanija, koje su se prijavile na javni poziv za izbor strateškog partnera. 

Kako je konstatovano, u Gradsku upravu su dostavljene ponude sljedećih kompanija: IEE doo za energetiku i ekologiju (Banjaluka), EES group (Ljubljana), GGE doo (Beograd) i Axis Technologies (Litvanija).

Uvidom u ponude, Komisija je konstatovala da jedna ponuda ispunjava kvalifikacione uslove, propisane javnim pozivom, dok su preostale tri ocjenjene kao nepotpune.

Komisija je utvrdila da je nosilac jedine potpune ponude kompanija IEE doo za energetiku i ekologiju, s tim da je ova firma u ponudi navela da bi autorizovani podizvođači u projektu bili sljedeće kompanije: Elnos grupa (Banjaluka), Radis (Istočno Sarajevo), Odžačar kotloremont (Beograd), Institut za građevinarstvo (Banjaluka), EMT (Brčko), s tim da je Petrol (Ljubljana) autorizovani savjetnik – konsultant.

Prema dostavljenoj ponudi ove kompanije, predviđena je izgradnja novog postrojenja Toplane ukupne instalisane snage od 49 megavata sa bio masom kao primarnim energentom.

Kako je predloženo, nosilac ponude IEE se obavezuje da će novo postrojenje, koje bi bilo locirano u neposrednoj blizini sadašnje Toplane, izgraditi za 7,5 mjeseci od ulaska u fazu izgradnje.  Prema njihovom prijedlogu, logistički centar bio mase bio bi lociran u skladištu od 15.000 kvadratnih metara u krugu obližnje Poslovne zone „Incel“.

Komisija Gradske uprave će u narednim danima razmotriti sve elemente dostavljene ponude (tehnički i finansijski dio, dinamički plan) te u skladu sa propisanom procedurom, gradonačelniku eventualno predložiti izbor strateškog partnera. Konačnu odluku o izboru strateškog partnera donosi Skupština grada, a na prijedlog gradonačelnika.

Skupština grada je 15. marta ove godine donijela odluku o raspisivanju javnog poziva za izbor strateškog partnera radi osnivanja zajedničkog privrednog društva za izgradnju i finansiranje novog postrojenja Toplane.

Javni poziv je raspisan 17. marta ove godine, a zainteresovane kompanije su imale rok od 21 dan za dostavljanje ponuda.

Foto: Grad Banja Luka/A.Čavić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije