Otvoreno Euro-Asfaltovo gradilište u Crnoj Gori

18.05.2017. 08:10 / Izvor: Akta.ba
Otvoreno Euro-Asfaltovo gradilište u Crnoj Gori

Gradilište bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt na trasi Lubnice – Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin) u Crnoj Gori, jučer je otvoreno kratkom ceremonijom.

Gradilište bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt na trasi Lubnice – Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin) u Crnoj Gori, jučer je otvoreno kratkom ceremonijom uz prisustvo visokih dužnosnika Vlade Crne Gore.

Gradilište su posjetili predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore Savo Parača, te načelnici opština Kolašin i Berane Željka Vukasnović i Dragoslav Sćekić.

Načelnici opština izrazili su zadovoljstvo da će dva crnogorska grada biti povezana modernom saobraćajnicom, saopćeno je iz Euro-Asfalta.

"Ovo je projekt koji ima veliki ekonomski značaj ne samo za ove dvije opštine, već i za čitav sjever zemlje. Radovi će obuhvatiti i trasu od 14,4 kilometra, a put od centra Berana do centra Kolašina biće skraćen za četrdesetak kilometara. Euro-Asfalt je kredibilna kompanija što garantuje da će projekt biti završen na vrijeme", kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Generalni direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić zahvalio je na ukazanoj prilici, te na podršci državnih institucija Crne Gore. 

"Raspolažemo velikim resursima, fizički možemo postići mnogo, čak i da završimo radove prije roka od 36 mjeseci. Nadamo se da će nam vremenski uslovi koji ovdje znaju biti loši to i dozvoliti. Zahvalni smo i na podršci i pomoći koju dobijamo od državnih institucija. Mi smo tu da na pravi način izvedemo ovaj projekt do kraja", rekao je Ramić.

Projekt podrazumijeva rekonstrukciju postojeće i gradnju nove trase, na kojoj se nalaze tunel Klisura (jedna tunelska cijev) ukupne dužine gotovo tri kilometra i cijevi za  evakuaciju iz tunela za pješake, most Jezerine dužine 90 metara, galerija dužine 80 metara te saobraćajna oprema i signalizacija uz radove na izgradnji elektro i hidrantske mreže kao i kontrolnog centra, trafostanice i rezervoara.

Euro-Asfalt je na ovom tenderu, vrijednom nešto više od 80 miliona maraka, pobijedio renomirane kompanije iz BiH, Albanije, Turske i Kine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije