OV Centar podržalo odluku o prodaji dijela zemljišta u parku Hastahana

Investicije / PROJEKTI

OV Centar podržalo odluku o prodaji dijela zemljišta u parku Hastahana

19.11.2019. 09:00 / Izvor: N1

Na sjednici Općinskog vijeća općine Centar sa 18 glasova za, a devet protiv podržana je odluka o prodaji dijela zemljišta u parku Hastahana, prenosi N1.

Tokom sjednice zabilježena je burna reakcija Zvonka Bošnjaka iz Mjesne zajednice Marijin Dvor - koji je kazao da je to najveća prevara, te otimačina i pljačka građevinskog zemljišta.

On je istakao kako je "Centralna banka Trojanski konj da se uđe u tu parcelu".

Podsjećamo, Centralna banka BiH već duže vrijeme radi na osiguravanju adekvatnog prostora za smještaj svoje Glavne jedinice Sarajevo, a dio tih aktivnosti je trenutno fokusiran na nabavku adekvatne lokacije na području grada Sarajeva radi izgradnje objekta u skladu sa potrebama banke, a jedna od onih koje su razmatrane jeste i lokacija Hastahana.

Iz CBBiH tvrde da u tom slučaju govore o 10 posto sadašnje površine parka Hastahana, dok bi preostalih 90 posto, prema predloženom regulacionom planu, činila zelena površina.

"Kao što je to bio slučaj i do sada sa svim objektima koje Centralna banka BiH ima i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, namjera naše institucije je da rješenje bude urađeno u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, a uz maksimalno uvažavanje stava i želja stanovnika lokalne zajednice", navode iz CBBiH.

Dodaju da vođeni navedenim principima, koji su primijenjeni prilikom planiranja svih njihovih prethodnih investicija, mogu biti sigurni da planirani objekt svojim dizajnom, arhitektonskim rješenjem i spratnošću ni na jedan način neće narušiti planirani koncept prostora na kome bude lociran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije