Investicije / PROJEKTI

Ovako bi trebao izgledati kružni vijadukt u naselju Boljakov Potok

30.03.2021. 09:54 / Izvor: Akta.ba

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, na Facebooku je objavio fotografije na kojima se vidi transformacija prostora u Boljakovom Potoku, odnosno kako će izgledati kružni vijadukt na spoju Devete transverzale i ulice Safeta Zajke.

Radovi na trećoj fazi IX transverzale, odnosno veze IX transverzale s ulicom Safeta Zajke, gdje će biti izgrađen kružni vijadukt, a čija je izgradnja ugovorena, počeli su prije mjesec.

Kako je ranije najavljeno, kompletan objekt kružnog toka će se nalaziti na stubovima, cijeli prostor platoa od oko 2.000 kvadrata ispod njega bit će u funkciji naselja. Jedan dio tog prostora će biti namijenjen za parkiranje vozila, ali i za poslovne i druge sadržaje, kao i pješačku zonu.

Ovo saobraćajno rješenje predstavljat će cjelinu koja će vozačima omogućiti da u kratkom vremenu iz ulice Džemala Bijedića, koja se proširuje na četiri saobraćajne trake, preko IX transverzale dođu do autoputa.

Vrijednost kružnog vijadukta je oko 4,9 miliona KM, a finansira se sredstvima Ministarstva saobraćaja, Direkcije za puteve KS i Općine Novi Grad.

Cijeli projekt IX transverzale koštat će oko 16 miliona KM.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

kružni vijadukt

boljakov potok

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije